Advies

We leven in een tijdperk volop innovatie, nieuwe technologie en nieuwe materialen. Hierdoor worden de mogelijkheden voor het vakkundig afbouwen van ruimten verder verruimd. Dat begint met verbeterde machines om e.e.a. voor te bereiden cq aan te brengen. Het betreft ook ingenieuze werkkleding en, niet te vergeten, het raakt de samenstelling van talloze producten. Bij dit alles is deskundig advies vereist. En… er is heel wat meer waarin advies volledig tot z’n recht komt.

Eindgebruikers willen graag ondersteund worden bij hun decoratieve keuzes. Ze hebben een bepaalde sfeer in gedachten en zoeken materiaaloplossingen die aan de gekozen sfeer bijdragen. Dat raakt volledig het onderwerp styling. Vakmannen worden zodoende geacht kennis te hebben van styling. Van hen wordt verwacht dat ze daarin de mogelijkheden begrijpelijk en overtuigend kunnen presenteren. Pas nadat dat onderdeel van het proces goed is verlopen, kan het echte werk beginnen; het aanbrengen van de producten.

De bij AfbouwUniQ aangesloten leveranciers ondersteunen vakmensen bij het vergaren van nieuwe kennis en vaardigheden op het terrein van decoratieve afbouw. Dat geschiedt door maatwerkadvies op de locatie van de leverancier of bij het afbouwproject. Tijdens thema-avonden worden specifieke onderwerpen behandeld. En met behulp van onze inspiratieruimten kunnen eindgebruikers en vakmensen nieuwe ideeën opdoen, naar hartenlust mogelijkheden combineren, én materialen uitproberen. AfbouwUniQ; meer kennis, meer mogelijkheden!

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen met bijbehorende antwoorden over producten van Afbouw Uniq. Staat uw vraag er niet tussen of vindt u niet het gewenste antwoord? Neem dan gerust contact op met een van onze vestigingen.

 • Hoeveel Iso voorstrijk QD heb ik nodig voor een kamer van 12m2?

  Om een precieze berekening van uw ruimte te maken raden wij u aan om gebruik te maken van onze rekenformules. Onderaan deze pagina kunt u in stappen volgen hoe u kunt berekenen welk aantal liters u nodig heeft voor de desbetreffende ruimte.

 • Op welke ondergronden is isoleerspray te gebruiken?

  Isoleerspray is toepasbaar plaatselijk vervuilde ondergronden, zoals betonnen wanden en plafonds, pleisterwerk en gipskartonplaat.

 • Tot welke hoogte is de rolsteiger zonder luik maximaal verstelbaar?

  Dit hangt af van het model waar u voor kiest. De rolsteigers zijn in verschillende breedte en hoogte maten verkrijgbaar.

 • Wat is de gemiddelde duur voor de muurverf extra mat droog is?

  De muurverf extra mat heeft gemiddelde droog duur van 5 tot 6 uur bij 20 graden Celsius. Dit is echter afhankelijk van de dikte waarmee geschilderd is en de ondergrond.

 • Hoe lang duurt het voor dat de Iso voorstrijk QD 10L overschilderbaar is?

  De gemiddelde droogtijd van Iso voorstrijk QD is 1 tot 2 uur. Na 1 uur is de muur over het algemeen stof droog, na 2 uur is deze volledig droog.

 • Is de acrylaatkit 310 ml wit ook bruikbaar buitenshuis?

  Acrylaatkit is vooral binnen toepasbaar. De kit is temperatuur bestendig van -20 tot +75 graden Celsius.

Inspiratiefoto’s

 • Bereken de benodigde liters Iso voorstrijk die u nodig heeft per ruimte
 • Bereken de hoeveelheid Airless Wandpleister u nodig heeft per ruimte
quicktip “Bij AfbouwUniQ organiseren
we graag voor u de logistiek,
precies zoals u dit wenst.”
thumnail