Afbouwtrend: een onzichtbaar interieur

Geplaatst op: 09-11-2017 | Category: Trends
Afbouwtrend onzichtbaar interieur deuren plinten

Woonconsumenten volgen ieder hun unieke persoonlijke smaak als het om interieurzaken gaat. Wel zien we vandaag de dag een sterke voorkeur voor een strakke en moderne afbouw van persoonlijke woon- en werkruimten. De woonconsument gaat voor een strak design met perfecte afwerking. Een van de laatste trends die hier goed tussen past is het onzichtbare interieur, waarbij deuren en plinten opgaan in het strakke en moderne interieur.

Minimalistisch ontwerp

Het onzichtbare interieur draait om een minimalistische look, bestaande uit strakke lijnen, soberheid en een ‘terug naar de essentie’-mentaliteit. Dit wordt in alle facetten van de afbouw doorgevoerd, zodat het interieur als één geheel oogt. Van deuren tot plinten: letterlijk alles is afgestemd op het minimalistische ontwerp, dat de boventoon voert. Zo wordt de rust niet verstoord.

Onzichtbare deuren en plinten

In het onzichtbare interieur gaan deuren onzichtbaar op in de wanden. Het liefst worden ook scharnieren helemaal ingewerkt en zijn deurlijsten mooi weggewerkt. Hiervoor kunnen ingewerkte draai-, pivot- en schuifdeuren gebruikt worden. Van zichzelf trekken deze deuren geen onnodige aandacht. Op het eerste gezicht lijkt een pivotdeur zelf meer op een wand dan op een deur. Het resultaat is dat twee ruimten gemakkelijk van elkaar te scheiden zijn en weer met elkaar te verbinden.

Ook plinten kunnen worden afgestemd in het onzichtbare interieur. Denk aan eenvoudige kleefplinten of verzonken plinten, die minimalistisch zijn qua ontwerp, maar ook gemakkelijk te plaatsen zijn. Zo worden aan het minimalistische interieur stijlvolle details toegevoegd, die opvallen maar tegelijkertijd ook samenvallen met het strakke eenvoudige design.

Meer stylingtips of afbouwtrends opdoen? Kom dan naar uw dichtstbijzijnde AfbouwUniQ-vestiging, waar wij u laten kennismaken met de nieuwste materialen en producten binnen de afbouwbranche. Ook voor deskundig (maatwerk)advies bent u bij ons aan het goede adres. U vindt ons verspreid over 22 locaties door het hele land