Dit zijn de decoratieve afbouwtrends van 2018

Geplaatst op: 17-01-2018 | Category: Trends
AfbouwUniQ zet de afbouwtrends van 2018 op een rij.

Decoratieve afbouwtrends volgen elkaar snel op. Ook in 2018 staan er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van styling voor de deur. Wat zijn de nieuwste afbouwtrends om in de gaten te houden? Met dit lijstje bent u er helemaal klaar voor om van 2018 een bijzonder afbouwjaar te maken!

1. Het Crustal-effect

In de belangrijkste afbouwtrends voor dit jaar klinkt de lokroep van de natuur. In 2018 is het belang van duurzaamheid definitief geïntegreerd in de afbouwsector. De nieuwe trend van gestructureerde minerale wanden wint terrein. Een mooi voorbeeld hiervan is het gebruik van Crustal: een duurzaam en milieuvriendelijk krijtproduct, waarmee een organische en authentieke wandafwerking gecreëerd wordt. De unieke en vakkundige afbouwer kan er vele kanten mee op: van het verwerken ervan in een egalere gekleurde pleister tot de bewerking van een muur die oogt als hout of gesteente. Met het Crustal-effect wordt natuurlijk karakter en ambacht toegevoegd aan zelfs de meest moderne stijlen en gebouwen – de combinatie hiervan is een eigentijdse afbouwtrend.

2. Luxe Metal Stuc

Wie voor exclusiviteit wil gaan en zijn of haar interieur eruit wil laten springen, gaat voor de luxe afwerking voor vloer of wand door middel van Metal Stuc. Hierbij wordt een stuclaag aangebracht op metaalbasis. Basisvarianten hiervan zijn messing, koper, brons, zink, aluminium, tin en ijzer; bewerkingen zijn roest en groen oxide. De Metal Stuc-trend kenmerkt zich door een combinatie van materialen, waardoor bijzondere effecten en kleurschakeringen mogelijk zijn. Het verwerken ervan tot een stoer en rauw resultaat is populair, maar ook wordt vaak gekozen voor een subtiel en warm effect.

3. Diepe kleuren

Vergeet de lieflijke pasteltinten en natuurlijke kleuren; in 2018 zien we opvallend genoeg óók een beweging naar intense kleuren in het interieur, passend bij het dynamische en inspirerende leven dat mensen leiden. Dé muurverfkleur voor 2018, Heart Wood, zit daar tussenin: het roze is wat feller, maar de grijze tint geeft de kleur alsnog een kalme en serene uitstraling.

4. Traditioneel Tadelakt

In de badkamerinterieurs van 2018 zien we een oeroud type stucwerk uit Marokko terugkomen: Tadelakt. Een door de Berbers ontdekt kalkpleister op basis van natuurlijke hydraulische kalk. Deze bijzondere kalkpleister kan alleen gevonden worden in de omgeving van Marrakech, waar het ontstaat door het verbranden van kalksteen. De aanwezige mineralen en klei zorgen ervoor dat Tadelakt waterafstotend, ademend en stootvast is. Heel geschikt dus om aan te brengen in natte ruimtes. Vroeger werden badhuizen en stoombaden ermee afgewerkt, door middel van het masseren of inwrijven met een half-edelsteen, zoals agaat. Daar komt ook de Berberse naam van deze manier van stucen vandaan.


Meer inspiratie opdoen? 

Vanuit onze shops en inspiratieruimten op locatie staan onze aangesloten leveranciers klaar om u nieuwe mogelijkheden en trends te laten zien, ervaren en uitproberen. En ook voor nieuwe kennis en vaardigheden of advies op maat kunt u in het nieuwe jaar bij ons terecht! Tevens houden wij op onze speciale trendpagina de laatste ontwikkelingen in afbouwland voor u bij.