AfbouwUniQ opleidingen

OPLEIDINGEN

Op de hoogte van het reilen en zeilen in de afbouw met de opleidingen van AfbouwUniQ

AfbouwUniQ ondersteunt vaklieden bij het op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen in de afbouwsector. Maandelijks worden er op locatie interessante workshops, demonstraties, kennissessies en trainingen georganiseerd voor afbouwprofessionals. De opleidingen zijn ingericht volgens het principe ‘voor en door vakmensen’: kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen en nieuwe inzichten staat voorop. Decoratief stukadoor Derk Smit van Mooi & Puur uit Vught vindt deelname aan de opleidingen van AfbouwUniQ een mooie toevoeging aan zijn werk.
“Ik vind het prettig
om tijdens de AfbouwUniQ-opleidingen verschillende producten zelf uit te proberen.”
Derk Smit

Dat het vak van professioneel afbouwer aan vele veranderingen onderhevig is, door nieuwe technieken en actuele afbouwtrends, klinkt Derk beslist niet vreemd in de oren. Juist de werkzaamheden binnen zijn bedrijf Mooi & Puur in Vught, gespecialiseerd in exclusieve wandafwerkingen en interieurs, worden grotendeels bepaald door de veranderende wensen van zijn klanten. “In de luxere wandafwerking zien we op dit moment dat stucco’s en de betonlook een enorme vlucht nemen, bijvoorbeeld als toepassing in de badkamer”, vertelt Derk.

Praktisch karakter

Om op de hoogte te blijven van het “reilen en zeilen” binnen zijn vakgebied, de decoratieve afbouw, heeft Derk al verschillende opleidingen en workshops bij AfbouwUniQ gevolgd. Die vonden dicht bij huis plaats. Telkens wordt gewerkt in een groep van maximaal 10 tot 15 geïnteresseerden. Ook is er de mogelijkheid om mee te gaan op studiereis, bijvoorbeeld naar Kerakoll in Italië.

Vooral het praktische karakter van de opleidingen spreekt Derk aan. “Er worden in een steeds hoger tempo afbouwproducten ontwikkeld, die allemaal een andere aanbrengtechniek vereisen. Ik vind het prettig om al die producten zelf uit te proberen en in overweging te nemen. Ook om antwoord te krijgen op de vraag welke producten goed bij ons bedrijf passen.”

Combinatie met kennisdeling

Bij de opleidingen van AfbouwUniQ is dus enerzijds ruimte voor het vergaren van nieuwe vaardigheden, maar anderzijds ook voor kennisdeling en het uitwisselen van ervaringen en nieuwe inzichten onder de deelnemers. Juist die combinatie van kennis en praktijk ziet Derk als een belangrijke toegevoegde waarde. “Op om de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen en deze in de praktijk te brengen, zijn de opleidingen van AfbouwUniQ zeker een aanrader. Helemaal als je, net als ik, in de decoratieve afbouw zit. Het mooiste vak op aarde.”

DERK SMIT, DECORATIEF STUCADOOR
MOOI & PUUR VUGHT

aanrader

Houd je kennis
ook op peil!
Evenementenkalender
11/02/’20
Workshop Frescolori Maranzo vloeren
Locatie: Stukbouw Schijndel (ingang Heidebloemstraat 9)
Tijd: van 12:30 tot 16:30 uur
03/03/’20
Workshop Inkiostro Bianco EQ dekor
Locatie: Stukbouw Schijndel (ingang Heidebloemstraat 9)
Tijd: van 12:30 tot 16:30 uur
10/03/’20
Workshops Muurverf Applicatie Technieken
Locatie: Stukbouw Schijndel (ingang Heidebloemstraat 9)
Tijd: van 12:30 tot 16.30 uur
24/03/’20
Workshop Stuc Deco & Granito
Locatie: Stukbouw Schijndel (ingang Heidebloemstraat 9)
Tijd: van 12:30 tot 16:30 uur
Aanmelden
kan via het invulformulier hiernaast of via een AfbouwUniQ-vestiging bij jou in de buurt. Kijk voor jouw vestiging op www.afbouwuniq.nl/contact

    Schrijf je in!
    Vul hieronder je gegevens in en met welke workshop je mee wilt doen en wij nemen contact met je op!