Huismerk UniQ: streven naar meerwaarde en de beste keuze voor afbouwers

1.09.2019

UniQ is het huismerk van AfbouwUniQ, dat exclusief verkrijgbaar is in de 22 AfbouwUniQ-vestigingen verspreid over het hele land. UniQ bestaat uit een totaalassortiment afbouwproducten – van voorstrijk- en grondeermiddelen tot applicaties als vachtrollers en gaasband – die voor en door afbouwers ontwikkeld zijn. Bij dit exclusieve merk komen de afbouwpraktijk en kwalitatief hoogstaande producten voor een betaalbare prijs samen. Een combinatie waar Patrick Snelders, productmanager bij AfbouwUniQ, constant naar streeft.

“Ons huismerk UniQ is ontstaan vanuit de behoefte om in heel Nederland een uniform en doordacht merk voor vaklieden uit de afbouwsector aan te kunnen bieden”, vertelt Patrick over de ontwikkeling van UniQ. “Geen groot merk waarbij men geen gevoel heeft, maar producten die dicht bij de afbouwer staan en doen waarvoor ze bedoeld zijn. Letterlijk dichtbij doordat deze verkrijgbaar zijn bij onze groothandels om de hoek. Maar ook omdat de producten van UniQ het resultaat zijn van de gedeelde kennis en praktijkervaringen van professionele afbouwers.”

Meerwaarde

Vanuit de gedachte dat de vakman ook werkelijk weet wat wel of niet werkt en wat nodig is, overleggen Patrick en het AfbouwUniQ-team doorlopend met de praktijk om zo de behoefte aan nieuwe of te verbeteren afbouwproducten in kaart te brengen. Op basis hiervan

wordt besloten waaraan de producten van UniQ moeten voldoen. “Bij UniQ streven we steeds naar het ontwikkelen van producten die de beste keuze zijn voor afbouwers en duidelijk een meerwaarde hebben”, aldus Patrick. Die meerwaarde zit niet alleen in de betaalbaarheid van het merk, maar ook in de voordelen: met de producten van UniQ kan beduidend sneller en efficiënter worden gewerkt, wat tijdswinst oplevert, naast het feit dat het rendement hoog is.
Patrick noemt de voorstrijk en grondeer als voorbeelden van unieke producten die het huismerk UniQ kenmerken. “De voorstrijkmiddelen zijn hoog geconcentreerd en naar wens te verdunnen. De gelachtige formule is wat steviger en daarom prettig om mee te werken. Het spettert niet en daarnaast is duidelijk waar je gebleven bent door de kleurstelling in het middel.”

Oog voor duurzaamheid

Naast UniQ behoren ook de sterke merken
Kerakoll en Stoopen & Meeus tot de huismerken van AfbouwUniQ. Bewezen merken met een perfecte werking en oog voor duurzaamheid. Patrick: “Bij AfbouwUniQ investeren we proactief in de verduurzaming van de afbouw. Dat vereist een andere manier van denken en het creëren van nieuwe voorwaarden voor onze producten in de toekomst.
Op deze wijze is iedereen beter af met onze producten.”

 

PATRICK SNELDERS,
PRODUCTMANAGER AFBOUWUNIQ