Grondeer

Misschien wel het meest ondergewaardeerde, maar uiterst belangrijke voorbehandelingsproduct in de afbouw: grondeer. Grondeermiddel breng je aan op zuigende ondergronden. Daardoor vermindert weer de zuigende werking ervan alvorens de volgende laag of lagen materiaal aan te brengen. Grondeer breng je onder andere aan op kalkzandsteen, rode baksteen en cellenbeton.

grondeer

De voordelen van professionele grondeer

Het voordeel van professionele voorstrijk is dat de functionaliteit voorop staat. Laat dat ook direct de meest belangrijke eigenschap zijn van iedere diepgrond. Een professionele grondeer verbetert de eigenschappen van de ondergrond en de prestaties van de aan te brengen eindlaag.

Grondeer voor de stukadoor

Grondeer is een onmisbare voorbehandeling bij vele soorten stukadoorwerk. Bij het toepassen van diepgrond en grondeer wordt de zuiging van de ondergrond verminderd en stabiel. Dit zorgt voor een betere aanhechting van diverse mortels en pleisters. Ook worden producten bij een verminderde zuiging van de ondergrond veel prettiger te verwerken.

Diepgrond voor de schilder

Bij het schilderen van wanden en plafonds die zijn voorzien van nieuw pleisterwerk is een voorbehandeling bijna altijd noodzakelijk. Het is best lastig te beoordelen hoe stabiel en sterk de ondergrond is. Om te zorgen dat pleisterlagen niet te hard zuigen, goed hechten en stabiel van kwaliteit zijn, is diepgrond een uitstekende voorbehandeling. Hiermee vertraag je de droging, kan de muurverf beter hechten en zal het risico op onthechting bij afplakken sterk worden verkleind.

grondeer

Grondeer voor de tegelzetter

Een goede hechting van tegellijm is vanzelfsprekend belangrijk. Minder draagkrachtige en/of sterk zuigende ondergronden verlagen de kwaliteit van het tegelwerk. Goed voorbehandelen met grondeer sluit deze problemen uit.

grondeer

Soorten grondeer en diepgrond

Naast de klassieke grondeer (gele lijm) en diepgrond is het ook nog mogelijk om een diepgrond toe te passen met meerdere functies. Zo heeft AfbouwUniQ ook diepgronden die fixeren en/of isoleren in het assortiment. Hiermee worden in 1 handeling, verschillende problemen opgelost.

grondeer

Grondeer acties

Bij AfbouwUniQ tref je doorlopend aantrekkelijke acties aan. Van kortingsacties tot het volumevoordeel, van functionele cadeaus tot leuke give aways… je wordt doorlopend op jouw wenken bediend. Bekijk dus zeker de sociale media en bezoek beslist regelmatig de shops!

grondeer

Merken grondeer en diepgrond

Naast het eigen merk AfbouwUniQ, bieden wij ook andere merken grondeer en diepgrond. Bijvoorbeeld Knauf Grondeer, Gyproc Grondeer, Strikolith Diepgrond, Brander Isofix, Porex 2000, Omnicol Omnibind TP, Kerakoll Eco Acrylex Primer, Kerakoll Eco Silox Primer, Kerakoll Eco Primer A zijn bij ons standaard op voorraad.

Diepgrond gereedschap

De meest klassieke manier van diepgrond aanbrengen is met de blokkwast. Dit is intensief en vaak wat lastig door morsen, maar wel meest effectief.

Tegenwoordig wordt diepgrond vaak met een lagedrukspuit aangebracht. De nieuwste ontwikkeling hierin is drukspuiten met een accu aangedreven pomp.

grondeer