Cementmortel

5.10.2020

Voor hetzelfde geld werk je met hydraulische kalkmortel!

Ontdek nu de 100% natuurlijke producten van Kerakoll Biocalce. De Biocalce Intonachino Fino en Intonaco Fino zijn toepasbaar in bijna iedere situatie, zowel binnen als buiten.

Deze damp-open pleisters op basis van hydraulische kalk zijn zeer makkelijk verwerkbaar. Bij Kerakoll wordt er veel waarde gehecht aan aangenaam werken, vandaar dat de Biocalce producten hier doorlopend op worden doorontwikkeld. Zo zijn vakmensen altijd verzekerd van een gemakkelijke, efficiënte en succesvolle afwerking.

De Biocalce hydraulische kalkmortels zijn duurzamer en zorgen ook nog eens voor een gezonder woonklimaat. Ga voor gratis advies naar de dichtstbijzijnde AfbouwUniQ-vestiging.

FAQ Kerakoll Biocalce

 1. Waarom Biocalce producten toepassen (eigenschappen)?
 • Biocalce producten zijn volledig damp-open.
 • Hebben een natuurlijke bescherming tegen schimmels en bacteriën.
 • Werken luchtzuiverend.
 • Reguleren de vochtbelasting van uw binnenklimaat.

 

 1. Wat zijn de voordelen van de Biocalce producten bij de verwerking?
 • Biocalce producten laten zich gemakkelijk op dikte te verwerken.
 • Zijn eenvoudig af te reien en na te bewerken.
 • Hebben een lange opentijd, wat gunstig is op grotere oppervlakten.

 

 1. Zijn de Biocalce producten zoutbestendig?

Ja, de Biocalce producten zijn zoutbestendig. De Biocalce producten hebben allemaal een toevoeging van puzzolaan. Voor problematische ondergronden heeft Kerakoll in het Biocalce assortiment actief ontvochtigende saneringspleisters.

 

 1. Zijn de Biocalce producten op basis van hydraulische kalk of luchtkalk?

De meeste Biocalce producten zijn op basis van Natuurlijke Hydraulische Kalk type NHL 3.5. Enkele eindafwerkingen zoals de Biocalce Intonachino Colorato (fijn geschuurde afwerking op kleur) en de Biocalce Tinteggio (kalkverf op kleur) zijn op basis van luchtkalk type CL90.

 

 1. Hoe lang kunnen Biocalce producten worden bewaard?

Biocalce producten kunnen ten minste 12 maanden worden bewaard bij een droge opslag in de originele niet beschadigde verpakking.

 

 1. Zijn er gerecyclede producten toegevoegd aan de Biocalce producten?

Ja, een groot deel van de samenstelling van de Biocalce producten bestaat uit gerecyclede mineralen. Bijvoorbeeld Biocalce Intonaco Fino bevat 62% gerecyclede mineralen.

 

 1. Wat voor invloed hebben de Biocalce producten op de binnenlicht kwaliteit (IAQvoc)?

De Biocalce producten hebben een zeer lage emissie van VOC. Biocalce producten voldoen aan EC1-plus volgens de GEV-emicode.

 

 1. Biocalce producten hebben een Bio-label volgens de GreenBuilding rating. Wat houdt dit in?

Het Bio-label volgens de GreenBuilding rating geeft aan wat de impact is op de gezondheid en milieu. De producten met een Bio-label volgens de GreenBuilding rating worden onafhankelijk gecertificeerd door het SGS in Zwitserland.

 

 1. Wanneer kan ik de Biocalce producten toepassen in mijn project?

Biocalce producten zijn uitermate geschikt om toe te passen in alle soorten projecten en situatie, in de nieuwbouw, bij renovaties en restauraties maar natuurlijk ook bij ecologische bouwmethoden.

Daarnaast heeft het Biocalce programma ook speciale producten voor het actief ontvochtigen van ondergronden met het verschijnsel van optrekkend vocht en het verhelpen van vochtproblemen in kelders.

 

 1. Waar kan ik de Biocalce producten kopen?

De Biocalce producten zijn verkrijgbaar bij de gespecialiseerde AfbouwUniQ-vestiging.