De AfbouwUniQ-silo: voorbeeldmachine die efficiënt en snel laat werken

1.07.2019

Vanwege het personeelstekort in de afbouwsector en – mede daarom – de kostbare tijd van de vakman biedt AfbouwUniq slimme oplossingen aan om prettig en efficiënt te werken. Dit gebeurt in de vorm van de beste machinetechniek: verschillende verwerkingsmachines en onderdelen kunnen bij AfbouwUniQ worden verhuurd of aangeschaft voor ieder gewenst project en geplaatst op welke locatie dan ook in Nederland. Zo maakt stukadoor Stefan Blommestein uit Zeeland (N-Br.) graag gebruik van de speciaal door AfbouwUniQ ontwikkelde silotechiek.

De blauwe silo van AfbouwUniQ is ontstaan vanuit de technische knowhow en praktijkervaring van de adviseurs van AfbouwUniQ, waardoor deze innovatieve opslagtechniek voor stukadoorsgips perfect past bij het flexibele en gezonde werken van de toekomst. De silo wordt door AfbouwUniQ geleverd met de nodige toebehoren en materialen en is gemakkelijk te plaatsen op iedere locatie en bruikbaar voor alle (kleinschalige) afbouwprojecten. Het resultaat is een verbetering van de doorlooptijd van de werkzaamheden, wat een besparing in geld en tijd oplevert voor de vakman.

“Het scheelt een mannetje”

Stefan heeft dit in zijn werk al ondervonden. “Het scheelt een mannetje”, is zijn antwoord op de vraag wat de voordelen zijn van het gebruik van de silo van AfbouwUniQ. Ook het bereik van de aangesloten silomat en gipsspuiten, zo’n 30 meter in lengte, zorgt ervoor dat hij efficiënter en dus sneller kan werken. “We kunnen nu meerdere huizen met verschillende verdiepingen tegelijk

stukadoren. Vroeger renden en sjouwden we wat af met de gipszakken. Nu kunnen we met minder mensen meer bereiken in minder tijd”, vertelt Stefan.

Vrij van stof en rugklachten

Omdat het gips al opgeslagen zit in de silo van
AfbouwUniQ en er geen gipszakken meer verplaatst of
opengemaakt hoeven te worden, kan er nu stofvrij en
praktisch gewerkt worden. Stefan merkt dat vooral het werk in de wintermaanden hierdoor flink is verbeterd. “In de winter gingen gipszakken kapot door de kou en zat het stof van het gips overal.” Nu komt hij helemaal niet meer in aanraking met stof omdat het gips binnen het afgesloten systeem met water wordt vermengd en dus nat en klaar voor gebruik uit de gipsspuit komt. Dat er geen gipszakken meer gesjouwd hoeven te worden heeft nog
een bijkomend voordeel: de gezondheid van de rug gaat er flink op vooruit.

Populaire manier van werken

Stefan ziet het gebruik van de innoverende silotechniek en de verhuur of aanschaf ervan overal om hem heen toenemen. “Het is een populaire manier van werken, juist omdat het zo gemakkelijk is en de lasten verlicht. En als het gips in mijn silo op is, wordt het door AfbouwUniQ opgehaald en weer aangevuld. Je kunt je zo echt bezighouden met je eigen werkzaamheden. Dat is toch perfect?!”

 

STEFAN BLOMMESTEIN, STUKADOOR

Ook interessant